Hvorfor ha et HR-system som håndterer rekrutteringsprosessen?

Rekrutacja pracowników

Selv en langvarig og kompleks rekrutteringsprosess kan legitimeres ved hjelp av spesialprogrammer for HR-avdelinger. Dette vil gjøre rekrutteringen billigere og raskere, men også unngå feil. Hva bør du se etter når du skal velge den beste programvaren?

Uansett hvor fast bestemt HR-avdelingen er på å rekruttere raskt og få den beste kandidaten til en avtale, er det en langvarig prosess. Kandidatenes CV-er skal leses, avtaler skal inngås og intervjuer skal gjennomføres. I hver fase av rekrutteringsprosessen må det tas notater, rapporteres osv….

I denne vanskelige prosessen er det ingenting som kan erstatte rekrutteringsmedarbeidernes erfaring, men ved å bruke de riktige verktøyene kan de effektivisere arbeidet og gjøre de påfølgende oppgavene raskere. Et IT-system som er utviklet med tanke på rekruttering og etterfølgende onboarding, er et verdifullt produkt!

Lettere å lage attraktive stillingsannonser

Det første steget for å ansette en ny medarbeider er å tiltrekke seg hans eller hennes oppmerksomhet med en interessant annonse som gir klare svar på de viktigste spørsmålene om stillingen, blant annet arbeidsoppgaver, lønn og tilleggsytelser.

Selve formuleringen i en annonse kan si mye om et selskap og atmosfæren i selskapet. Det er en god idé å legge til grafikk og logoer i annonsene dine for å skille deg ytterligere ut og gjøre deg minneverdig for kandidatene.

En spesiell programvare som HR-medarbeidere kan bruke, hjelper til med å lage en interessant og lesbar stillingsannonse. Når den er laget, gjenstår det bare å legge den ut på en annonseportal. Men hvilken?

Det finnes minst et par store nettsteder på Internett. I tillegg finnes det nettsteder for spesifikke bransjer. Hvis du i tillegg legger til temagrupper på sosiale medier, får du mange steder der annonsen din bør finnes.

Det lønner seg å sørge for at annonsen vises på så mange steder som mulig. På den annen side koster det penger å legge ut annonser. Heldigvis vet erfarne HR-medarbeidere hvilket nettsted som hittil har skaffet flest tilbud fra kandidater som matcher annonsen, så det lønner seg å stole på dems anbefalinger.

Mulighet for integrering med populære jobbportaler

Er annonsen din klar? Nå er det på tide å legge den ut på de nettstedene du ønsker. Hvis programvaren som rekruttererne bruker, er synkronisert med disse nettstedene, er publiseringen bokstavelig talt gjort med to klikk! Rekruttererne sparer tid som de kan bruke på andre oppgaver.

Forvent at tilbudene fra kandidatene begynner å strømme inn kort tid etter at utlysningen er publisert. Det kan bli mange av dem, så forbered systemet ditt på forhånd for å lagre søknadene og, ideelt sett, den første utvelgelsen.

Det er svært vanskelig å lese gjennom flere hundre søknader, særlig fordi CV-ene er skrevet i forskjellige formater og det derfor tar tid å finne den nødvendige informasjonen (om utdanning, språkkunnskaper, erfaring).

Hva om man enkelt kunne generere all nødvendig informasjon for å opprette en database med kandidater som vil bli vurdert i senere rekrutteringsprosesser?

Enkel og rask analyse av kandidatenes kompetanse

Funksjonen som gjør det mulig å søke i søknader etter informasjon som er av interesse for rekruttereren, nøkkelord og spesifikke fraser, er til stor hjelp i den første fasen av rekrutteringen, som er analysen av kandidatenes tilbud.

Dette gjør det enkelt å “fange opp” søknader som inneholder den nødvendige informasjonen, og automatisk flytte dem til neste trinn i rekrutteringen. Det er ikke lenger nødvendig å lese gjennom alle søknadene og overføre dem fysisk til de riktige mappene.

Wybór najlepszego kandydata

Transparent overvåking av fremdriften i rekruttering og onboarding av ansatte

Å presentere de best kvalifiserte kandidatene for kunden og få dem til å signere kontrakten er starten på den neste prosessen, som er introduksjonen av den ansatte til det nye ansvaret.

Onboarding, som det kalles, er svært viktig for den nyansattes trivsel, ettersom det gir dem mulighet til raskt å bli kjent med arbeidsplassen og gjøre seg kjent med organisasjonens retningslinjer og prosedyrer.

Det er også svært viktig for arbeidsgiveren, for jo raskere den ansatte begynner å jobbe, jo raskere begynner han eller hun å tjene penger for bedriften.

Det er enklere å gjennomføre onboarding når HR har programvare som automatiserer prosessen. Hvordan ser et slikt ideelt program ut?

Den inneholder først og fremst en liste over oppgaver som skal utføres, og gjør det mulig å “krysse av” for fullførte trinn. Enkelte moduler er også tilgjengelige for den ansatte, slik at han eller hun kan sjekke hvor langt han eller hun har kommet i implementeringen og hvilken informasjon eller opplæring han eller hun fortsatt kan regne med.

Programvaren inneholder også et slags bibliotek med den viktigste informasjonen: tilgangskoder, dokumentmaler, en oversikt over ansatte med ansvar for ulike områder i selskapet, f.eks. IT, HR og regnskap..

Generering av rapporter om rekrutteringsprosessen

Å lese og intervjue kandidatenes CV-er er bare en del av det ansvaret rekrutterere har når de søker etter den perfekte nye medarbeideren.

Avhengig av hva oppdragsgiveren, det vil si arbeidsgiveren som leter etter en medarbeider, forventer, må rekruttererne rapportere om de neste trinnene med en viss frekvens. Dette gjøres for at oppdragsgiveren skal vite hvordan prosessen skrider frem og være klar over hvordan søket etter en medarbeider ser ut i praksis.

Å lage dokumentasjon er som regel en oppgave som ikke bare er tidkrevende, men også slitsom. Hadde det ikke vært bedre for rekruttererne å gjøre noe annet enn å fylle ut tabeller i denne perioden, uten at det går ut over kvaliteten på rapportene?

Programvaren kan utarbeide de nødvendige erklæringene. Rekruttereren oppretter et skjema, og systemet henter den nødvendige informasjonen fra andre dokumenter og fyller det ut. Rapporter som utarbeides på denne måten, er gode å lese fordi de er utarbeidet i henhold til et skjema og kan leses selv av personer som ikke har deltatt i noen del av rekrutteringen.

Skjemaet som rapporten utarbeides i, er redigerbart, og rekruttererne kan legge til egne kommentarer og observasjoner.

Sikre beskyttelse av kandidatenes personopplysninger

Flere titalls opplysninger samles inn i løpet av rekrutteringsprosessen. De må ikke behandles ulovlig eller havne i hendene på feil personer.

Selv den best utformede, mest intuitive og omfattende programvaren for rekruttering bør ikke komme på markedet hvis den ikke sikrer beskyttelse av personopplysninger og ikke er i samsvar med regelverket.

Rekrutteringsselskaper bør huske på at de risikerer store økonomiske bøter hvis personopplysningene til kandidater som har gitt dem tillit og sendt inn søknadsskjemaer, blir lekket. For ikke å snakke om skade på omdømmet!

Som du ser, kan spesialprogramvare være til stor hjelp i det daglige arbeidet til rekrutterere, spesielt når de rekrutterer til flere stillinger samtidig.

Dess mer nyttige funksjoner et slikt system har, dess enklere blir det for dem å sette seg inn i søknadene, gjøre avtaler og gjennomføre de påfølgende trinnene på en effektiv måte.

Det finnes mange forskjellige programmer på markedet. En bedrift kan også bestille et program som er eksklusivt for bedriften. Dette er imidlertid en kostbar løsning.

Heldigvis har HRPanorama-systemet alle funksjonene som er omtalt i denne artikkelen. Det kan tilpasses etter dine behov.

Vi oppfordrer deg til å besøke https://hrpanorama.no/zarzadzanie-rekrutacja/, der du finner all nødvendig informasjon.

Du er også velkommen til å kontakte oss via e-post eller telefon. Selskapets representanter vil svare på alle dine spørsmål, fortelle deg om fordelene ved å bruke dette systemet og skissere kostnadene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

x